• خانه
  • درباره ما
  • خدمات
  • سازمان های طرف قرارداد
  • گالری تصاویر
  • مقالات
  • تماس با ما
رادیولوژی و سونوگرافی گلبرگ

خدمات

خانه خدمات
باریوم انما
آزمون بلع باریوم و باریوم خوراکی (Barium Meal & Swallow)
ترانزیت تایم کولون-TTC
عکس رنگی رحم یا هیستروسالپنگوگرافی با بی حسی موضعی
VCUG
یا عکس رنگی کلیه(IVP)
باریوم انما

انجام X-rays به پزشکان نشان می دهد که چه اتفاقی در بدن شما می افتد. با استفاده از اشعه ایکس، تصاویر و عکس های مفیدی از استخوان ها، چربی، عضلات و حتی هوا در ریه های شما بدست می آید. اما هنگامی که موضوع به تصویربرداری از کولون (بخشی از روده ها،روده بزرگ) مربوط می شود، تصاویر حاصله از اشعه ایکس وضوح زیادی را ندارند. برای به دست آوردن بهترین و بیشترین جزئیات ممکن ، پزشکان از آنچه که از آن به عنوان باریم اِنما یاد می شود، استفاده می کنند.

این آزمون که X-ray کولون نیز نامیده می شود، یک روند دو مرحله ای را داراست.
باریم یک پودر سفید و گچ مانند است. یک تکنسین آن را با آب مخلوط، و از طریق یک لوله کوچک به داخل رکتوم شما وارد می کند.
این مخلوط باریم لایه داخلی روده شما را پوشش می دهد و اجازه می دهد تا دکتر شما تصاویری را با وضوح خیلی بالا برای بررسی  هرگونه عوامل ایجاد کننده مشکل و بیماری تهیه نماید.

چگونه میتوانم آماده  انجام این آزمون  بشوم؟

رای گرفتن بهترین تصاویر از کولون، بایستی روده های شما کاملا خالی باشند. هرچیزی که در کولون باقی مانده باشد ممکن است که به عنوان بخشی از مشکل شما در نظر گرفته شود.
دکتر شما دستورالعمل های خاصی را به شما خواهد داد که لازم است به دقت آنها را دنبال کنید. اطمینان حاصل کنید که این دستورالعمل با داروها و مکمل هایی که شما بطور منظم از آنان استفاده می کنید، سازگار است.
مواردی که شما می توانید انتظار داشته باشید عبارتند از:
یک رژیم غذایی خاص روز قبل از آزمون، ممکن است از شما خواسته شود که از خوردن تمام مواد غذایی جامد اجتناب نموده وصرفا مایعات رقیق مانند سوپ و چای بیاشامید.
هیچ چیزی بعد از نیمه شب خورده نشود. این حالت ناشتا نامیده می شود.یعنی آماده شدن برای نخوردن و ننوشیدن از نیمه شب تا قبل از انجام آزمون .
خوردن ملین. شب قبل از آزمون، ممکن است از شما خواسته شود تا قرص و یا مایعی از مواد ملین را بخورید تا کولون خود را خالی کنید.
تمیز کردن کولون. پزشکتان ممکن است به شما پیشنهاد کند از یک کیت اِنما (تنقیه) استفاده کنید که راه حل و روشی برای تخلیه تمام مواد باقی مانده احتمالی در کولون شما می باشد.
همانطور که در مورد انجام سایر تصویر برداری های اشعه X نیز وجود دارد، در اینجا نیز ممکن است از شما خواسته شود که هر گونه طلا و جواهر، اشیاء فلزی، عینک و یا وسایل مربوط به دندانپزشکی که می توانند تصاویر و عکس ها را مخدوش نمایند،را به همراه خود نداشته باشید.

 

درحین انجام این آزمون چه اتفاقی می افتد؟

از آنجا که قبل از انجام این آزمون قادر به خوردن و یا نوشیدن نیستید، اغلب باریم اِنما در صبح انجام می شود. این آزمون معمولا ۳۰ دقیقه تا یک ساعت طول می کشد.
دو نفر راهنمایی های لازم در مورد باریوم اِنما را به شما ارائه خواهند کرد: یک تکنسین رادیولوژی و یک رادیولوژیست، پزشکی که برای انجام و قرائت نتایج حاصله از پرتوبرداری اشعه ایکس آموزش دیده است.
ذیلا کارهایی که شما بایستی انجام دهید را می توانید ملاحظه نمایید:
شما روی میز به پهلو دراز کشیده و ابتدا یک X-ray ساده برای اطمینان از اینکه کولون شما کاملا تمیز است، از شما گرفته می شود.
سپس یک لوله اِنما به رکتوم شما وارد می شود. کیسه ای حاوی مایع باریم به آن متصل خواهد شد. در نزدیکی نوک لوله، یک بالون وجود دارد. وجود این بالون باعث می شود که باریم در داخل بدن شما باقی بماند.
همانطور که باریم به داخل روده شما وارد می شود، شما ممکن است که احساس گرفتگی یا تمایل به دفع مدفوع داشته باشید. این حالت ممکن است ناراحت کننده باشد. سعی کنید تنفس کرده و ریلکس باشید تا لوله در جای خود باقی بماند. شما نمی خواهید باریم به بیرون نشت و چکه کند. در صورت لزوم، شما می توانید از ظروف مخصوص استفاده کرده و یا اینکه به توالت بروید.
همچنین ممکن است که هوا بداخل کولون شما برای کمک به پوشاندن کامل و بهتر سطوح داخلی روده توسط باریم، پمپاژ شود.
رادیولوژیست ممکن است از شما بخواهد نفس خود را نگه دارید و راه های مختلفی را امتحان کند تا تصاویری را از زوایای مختلف بگیرد. همچنین رادیولوژیست ممکن است به شکم شما فشار وارد نماید تا کولون را به موقعیتی بهتر برای X-ray منتقل کند.
هنگامی که کار رادیولوژیست به پایان رسید، مقداری از باریم از طریق لوله به کیسه باز می گردد. شما می توانید بقیه باریم و هوا را در توالت دفع نمایید.
آزمون معمولا حدود ۴۰ دقیقه طول می کشد، اما تعیین زمان دقیق برای هر فرد متفاوت است.

پس از انجام این آزمون چه اتفاقی می افتد؟

برای اطمینان از اینکه تمام باریم از بدن شما خارج شده است، ممکن است که یک ملین یا یک اِنما به شما داده شود. شما بعدا بایستی قادر به خوردن غذا و نوشیدنی به طور معمول باشید. شما ممکن است مدفوع سفید رنگی را به دلیل خروج باریم از دستگاه گوارشی خود داشته باشید.
در صورت احساس یبوست، و نداشتن حرکات روده ای دو روز پس از آزمون و یا داشتن اوقات سخت و ناخوشایند به دلیل خروج گاز از ناحیه رکتال، پزشک خود را در جریان بگذارید.

نتایج بدست آمده از این آزمون چه معنی ای می دهند؟

رادیولوژیست تصاویر را بررسی و گزارش را به دکتر شما ارسال می کند. معمولا دو نوع نتیجه وجود دارد:
نتیجه مثبت به این معنی است که رادیولوژیست در روده شما موارد غیر طبیعی یافته است.
نتیجه منفی این است که کولون شما به طور طبیعی کار می کند.
اگر شما یک نتیجه مثبت دارید، انتظار می رود که به انجام تست های بیشتری برای بررسی دقیق تر موضوع، نظارت و مانیتورینگ بر روند تغییرات، بیوپسی یک ناحیه و برداشت یک توده نیاز داشته باشید.

آزمون بلع باریوم و باریوم خوراکی (Barium Meal & Swallow)

این اطلاعات برای کمک به سوالات احتمالی شما ، زمان مراجعه به رادیولوژی جهت انجام آزمون بلع باریوم و باریوم خوراکی(Barium Meal  ) از سوی پزشک معالج می باشد.

چرا برای شما آزمون بلع باریوم و باریوم خوراکی درخواست شده است؟

بلع باریوم آزمونی است برای نشان دادن مری(لوله ارتباطی بین دهان و معده) و باریوم میل(باریوم خوراکی) برای بررسی معده و ابتدای روده کوچک(قسمت اول دئودنوم) به کار می رود.

پزشک شما این آزمون را به بنا به دلایل زیر درخواست کرده است؛

–        ناراحتی ویا وجود درد هنگام بلع

–        ناراحتی ناشی از سوئ هاضمه یا رفلاکس اسید

–        زخم ویا انسداد احتمالی معده ای

–        نکات مهم در رابطه با آماده شدن برای این آزمون:

برای انجام این آزمون کافیست پوشش آستری معده نشان داده شود پس لازم است که معده خالی باشد.بنابراین شما باید ۶ ساعت قبل از انجام آزمون چیزی نخورید یا نیاشامید.

همچنین ضروری است صبح روز آزمون نباید آدامس نجویید و سیگار نکشید چون این کار باعث افزایش ترشح بزاق می شود.

این آزمون معمولاً ۳۰-۲۰ دقیقه طول می کشد.ممکن است از شما تقاضا شود که لباس های خود را در بیاورید و زیر شلواری و زیر پوش بپوشید ویا به شما گان (لباس مخصوص بیمار) داده می شود.

بیماران خانم لطفاً قبل از انجام آزمون، حاملگی ویا احتمال آن را به رادیولوژی اطلاع دهند.

چه کسی این آزمون را انجام می دهد؟

رادیولوژیست(پزشک رادیولوژی) و رادیوگرافر(تکنسین رادیولوژی) در اتاق با شما همراه خواهند بود.آنها قبل از شروع به شما نحوه انجام آزمون را توضیح خواهند داد،در این مورد نیز تردید به خود راه ندهید و اگر چیزی را متوجه نشدید از آنها سوال کنید.

باریوم چیست؟

باریوم یک ماده گچ مانند است که درآب محلول(معلق) وبا اشعه ایکس قابل رویت می باشد.این ماده بی خطر بوده وباید آگاه بود که مصرف آن ممکن است باعث یبوست ملایم شود. نوشیدن آب و داشتن رژیم پر فیبر به مدت چند روز این عوارض(یبوست) را برطرف می کند.

نحوه انجام روش:

چون مری،معده و دئودنوم ساختاری چون بافت نرم دارند، بنابراین در رادیوگرافی ساده دیده نمی شود.با استفاده از باریوم لایه داخلی آنها پوشش داده می شود ورادیولوژیست می تواند به وضوح تصویر روده را روی صفحه مخصوص ببیند ونحوه عملکرد(فیزیولوژی) آن را مطالعه کند.

رادیولوژیست از شما تقاضا می کند مقداری از محلول باریوم داخل لیوان میل بفرمایید.مزه آن گچی است اما هنگام تصویربرداری باعث بیماری برای شما نمیشود .در آن موقع شما باید بایستید و بخوابید.

آنگاه تصاویر روی مانتیتور تلویزیون مشاهده شده میزان کمی ازهوا نیز وارد می شود،باریوم لایه داخلی روده را تحت پوشش قرار می دهد واین باعث بهتر دیده شدن لوپ(پیچ های )روده می شود.رادیولوژیست سپس یک سری تصویر از روده هایی که با باریوم پوشانده شده اند، تهیه می کند.رادیولوژیست در طول تصویربرداری برای هر عکس از شما می خواهد که نفستان رانگه دارید واز شما تقاضا می کند به منظور بهتر دیده شدن روده دور خود بچرخید.

رادیولوژیست در طول آزمون ممکن است به شما دارویی از طریق ورید دست، به شما تزریق کند. این تزریق باعث می شود بلافاصله حرکات پریستالتیسم (حرکت ماهیچه) روده متوقف شود وتصاویر رادیوگرافی بهتری تهیه شوند. در برخی مواقع این تزریق باعث تاری دید به مدت چند دقیقه می شود.

اگر احساس تاری دید به شما دست داد ، لطفاً تا برگشت به حالت عادی از رانندگی پرهیز کرده ودر بخش رادیولوژی بمانید.

بعد از رویت تصاویر توسط رادیولوژیست و کامل شدن آزمون، شما می توانید جهت تخلیه باریوم وهوای تجویز شده به دستشویی بروید.

برخی اوقات تزریق(انمای) باریوم باعث ناراحتی جزئی ویا کرامپ(انقباض عضلانی )می شود.اگر احساس ناراحتی دوباره به شما دست داد می توانید به توالت برگشته ویا با کمک همراه به پیاده روی بپردازید.

توجه فرمائید که باریوم به مدت چند روز در روده شما باقی خواهد ماند.

ترانزیت تایم کولون-TTC

آزمونی است که  به منظور بررسی میزان حرکات دودی روده بزرگ انجام می شود.

علل رایج استفاده از این ازمون چیست؟

در بیمارانی که دچار یبوست و تنبلی روده بزرگ هستند این آزمون انجام می گیرد.

من برای این آزمون چگونه آماده شوم؟

این آزمون نیازی به آمادگی قبلی ندارد. در طی انجام آزمون رژیم معمولی خود را داشته باشید اما از داروهای ملین و مسهل یا شیاف استفاده نکنید و نباید تنقیه شده باشید.

نحوه انجام کار:

هنگام مراجعه به رادیولوژی پاکتی حاوی چند کپسول و دستورات آزمون به شما داده می شود و در روز آزمون کپسول را قورت می دهید. سپس با فاصله یک تا پنج روز بعد از مصرف کپسول از شما رادیوگرافی شکم انجام می شود.

در موارد معمولی اگر شما مثلا کپسول را ساعت ۹:۳۰ مصرف کرده­اید در روزهای بعد نیز باید راس همین ساعت  جهت انجام رادیوگرافی های بعدی در مرکز حاضر باشید.

بعد از مصرف کپسول چه اتفاقی برای شما می افتد؟

متانسب با بدن شما کپسول ها از دستگاه گوارش شما عبور کرده و دفع می شود و هیچگونه مشکلی برای شما ایجاد نخواهد کرد.

عکس رنگی رحم یا هیستروسالپنگوگرافی با بی حسی موضعی

در هیستروسالپنگوگرافی (عکس رنگی رحم) از نوعی اشعه ایکس برای بررسی رحم و لوله‌های رحم زنانی که دچار مشکلات ناباروری هستند، استفاده می‌شود. عکس رنگی رحم همچنین برای بررسی سقط جنین ناشی از اختلالات رحم استفاده می‌شود. گاهی اوقات جراح با استفاده از عکس رنگی از رحم می‌تواند لوله‌های رحم (فالوپ) مسدود شده را باز کند و امکان بارداری بیمار را فراهم سازد.

مزایای عکس رنگی رحم عبارتند از
–  این روش با حداقل تهاجم و عوارض نادر همراه است
–  مدت زمان انجام این روش نسبتاً کوتاه است و می‌تواند اطلاعات ارزشمندی در خصوص انواع اختلالاتی که باعث ناباروری و یا مشکلات سقط جنین می‌شود، فراهم کند.
–  گاهی اوقات این روش می‌تواند انسداد لوله‌های فالوپ را برطرف ساخته و به بیمار امکان بارداری بدهد.
–  بعد از آزمایش اشعه ایکس هیچ‌گونه آثار تابش اشعه در بدن بیمار باقی نمی‌ماند.
–  اشعه ایکس معمولاً هیچ عوارض جانبی در محدوده تشخیصی برای این آزمایش به همراه ندارد.

عکس رنگی رحم چیست؟
عکس رنگی رحم که لوله‌نگاری رحم نیز نامیده می‌شود، یک آزمایش اشعه ایکس است که با استفاده از نوع خاصی از اشعه ایکس به نام فلوروسکوپی و مواد حاجب (کنتراست) انجام می‌شود. آزمایش اشعه ایکس (رادیوگرافی) یک تست پزشکی غیرتهاجمی است که در تشخیص و درمان بیماری‌ها به پزشک کمک می‌کند. تصویربرداری با اشعه ایکس شامل قرار دادن بخشی از بدن در معرض دوز کمی از پرتوهای یونیزان برای تولید تصاویری از داخل بدن است. اشعه X قدیمی‌ترین و رایج‌ترین روش تصویربرداری پزشکی است. فلوروسکوپی تکنیک خاصی است که با استفاده از اشعه ایکس انجام می‌شود و امکان مشاهده اندام‌های داخلی در حال حرکت را فراهم می‌سازد. در طی عکسبرداری رنگی از، رحم و لوله‌های رحمی از مواد حاجب محلول در آب پر می‌شود و به این ترتیب رادیولوژیست قادر است تا با استفاده از فلوروسکوپی به مشاهده آناتومی رحم و بررسی عملکرد آن بپردازد.

 

کاربرد

عکس رنگی از رحم به رادیولوژیست اجازه می‌دهد تا شکل و ساختار رحم، باز بودن لوله‌های فالوپ و هر گونه ‌زخم در رحم یا حفره صفاق (شکمی) را مشاهده و بررسی کند. این روش همچنین برای بررسی سقط مکرر که ناشی از ناهنجاری‌های مادرزادی و یا اکتسابی رحم است، استفاده می‌شود. همچنین عکس رنگی رحم به منظور تشخیص وجود و شدت اختلالاتی مانند موارد زیر انجام می‌شود:
–  تومور و سرطان رحم
–  چسبندگی رحم
–  فیبروم رحم
علاوه بر این، عکس رنگی از رحم به منظور بررسی باز بودن لوله‌های رحم و نظارت بر اثرات جراحی انسداد لوله‌های رحم استفاده می‌شود، از جمله:
–  انسداد لوله‌های رحم به علت عفونت یا زخم
–  بستن لوله رحم
–  بسته شدن لوله‌های رحم با روش عقیم سازی و عقیم سازی معکوس
–  بازکردن مجدد لوله‌های رحم پس از عقیم سازی یا انسداد وابسته به بیماری

مراحل
اشعه ایکس، نوعی پرتو شبیه به نور یا امواج رادیویی است. اشعه ایکس می‌تواند از طریق بسیاری از اشیاء از جمله بدن عبور کند. زمانی که بخشی از بدن با دقت مورد بررسی قرار می‌گیرد، دستگاه اشعه ایکس، انفجار کوچکی از پرتو را تولید می‌کند که با عبور از داخل بدن می‌تواند تصویری را بر روی فیلم عکاسی یا یک آشکارساز خاص ایجاد کند. در فلوروسکوپی از پرتو پیوسته و یا پالسی اشعه ایکس برای ایجاد مجموعه‌ای از تصاویر استفاده می‌شود که بر روی یک صفحه نمایش فلورسنت یا مانیتور تشکیل می‌شود. در این روش از یک ماده حاجب استفاده می‌شود که اندام مورد نظر را به وضوح مشخص کرده و مناطق آن را به رنگ سیاه یا سفید (با معکوس کردن کنتراست تصویر) نشان می‌دهد. تکنیک‌های خاص اشعه ایکس این امکان را برای پزشک فراهم ساخته تا مفاصل و یا اندام‌های داخلی در حال حرکت را مورد بررسی قرار دهد. البته تصاویر ساکن یا فیلم نیز گرفته شده و در کامپیوتر ذخیره می‌شود. تا همین اواخر، تصاویر اشعه ایکس بر روی ورق‌های رادیولوژی نگهداری می‌شدند. اما امروزه بسیاری از تصاویر به صورت فایل دیجیتال ذخیره می‌شوند. این تصاویر ذخیره شده به راحتی در دسترس هستند و به منظور تشخیص و مدیریت بیماری با تصاویر اشعه ایکس موجود مقایسه می‌شوند.

 

نحوه آمادگی قبل از عکس‌برداری از رحم

بهترین زمان انجام عکس رنگی از رحم یک هفته پس از قاعدگی و قبل از تخمک‌گذاری است تا از عدم بارداری شما در طول این آزمایش اطمینان حاصل شود. پزشک ممکن است از شما بخواهد تا در شب قبل از این روش، یک مسهل یا تنقیه را برای تخلیه روده خود استفاده کنید، به این ترتیب رحم و سازه‌های اطراف آن به وضوح دیده خواهد شد. قبل از عمل برای به حداقل رساندن هرگونه ناراحتی احتمالی، ممکن است یک آرام‌بخش خفیف و یا داروی ضد درد خوراکی دریافت کنید. برخی از پزشکان یک داروی آنتی‌بیوتیک را قبل و یا پس از عمل تجویز می‌کنند. همچنین ممکن است از شما خواسته شود تا همه یا برخی از لباس‌های خود را با یک لباس مخصوص تعویض کنید. همچنین جواهرات، دندان مصنوعی، عینک و هر نوع اشیاء فلزی و یا لباسی که ممکن است تصویر اشعه ایکس را مختل سازد، باید در طی تصویربرداری از بدن خود خارج کنید.

 

روش انجام

این روش معمولاً به صورت سرپایی انجام می‌شود. این روش مانند معاینه زنان انجام می‌شود. بیمار در حالی که به پشت بر روی تخت دراز کشیده است، زانوهای خود را خم کرده و یا پاهای خود را بر روی رکاب قرار می‌دهد. سپس یک اسپکولوم به داخل واژن بیمار وارد می‌شود. دهانه رحم بیمار تمیز شده و یک کاتتر به داخل دهانه رحم وارد می‌شود. سپس اسپکولوم (وسیله معاینه واژن) خارج شده و بیمار به دقت زیر دوربین قرار می‌گیرد. سپس در حالی که مواد کنتراست (حاجب) از طریق کاتتر وارد شده و شروع به پر کردن حفره رحم، لوله‌های رحم و حفره شکمی می‌کند، تصاویر فلوروسکوپی گرفته می‌شود. در برخی از موارد، اگر پزشک با ناهنجاری خاصی مواجه شود، از بیمار می‌خواهد ۳۰ دقیقه استراحت کند تا تصویر دیگری را با تأخیر به دست آورد. این تصویر ممکن است نشانه‌ای از وضعیت بیمار فراهم کند که در تصاویر اصلی با وجود ماده حاجب مشخص نیست. در برخی موارد تصاویر اشعه ایکس روز بعد گرفته می‌شود تا اطمینان حاصل شود که هیچ زخمی در اطراف تخمدان وجود ندارد. هنگامی که مراحل تصویربرداری به پایان رسید، کاتتر از بدن خارج شده و بیمار می‌تواند بنشیند. عکس رنگی از رحم معمولاً در عرض ۳۰ دقیقه انجام می‌شود.

VCUG

VCUGچیست؟

یکی از بررسی های رادیولوژیکی که برای تشخیص بیماری های مختلف استفاده می شود VCUG است.این اقدام با اشعه ایکس انجام می گیرد و می تواند عملکرد و همچنین شکل دستگاه کلیه و مجاری ادراری را در زمان ادرار کردن بیمار متوجه شود .همچنین علاوه بر تشخیص علت بیماری برخی اوقات پس از اینکه التهاب و عفونت بیمار  کمتر می  شود و دوره استفاده از آنتی بیوتیک ها به پایان می رسد.آزمایشاتی رادیولوژیکی انجام می گیرد که با اهداف بررسی رفلاکس،انسداد یکی از قسمت های مجاری ادراری و عملکرد کلیه ها انجام می گیرد.

 

نحوه انجامVCUG

برای انجام VCUG در ابتدا مثانه بیمار با ماده حاجب پر می شود.ابزاری به نام کاتتر و یا سوند به داخل پیشاب راه وارد می شود سوندهای استفاده شده در مراکز سونوگرافی و رادیولوژی استریل هستند و باید توسط متخصص رادیولوژی قرار بگیرد.در صورتی که کودکان و یا بزرگسالان داروی خاصی را به دلیل بیماری های زمینه ایی مصرف می کنند داروهاباید با نظر پزشک مصرف شود.

با گرفتن عکس می توان متوجه شد که ظرفیت مثانه چقدر است ،مثانه در هنگام انقباض به چه شکلی قرار دارد،مقدار ادرار موجود در مثانه چه اندازه است و در عکس ها همچنین تخلیه‌ی ادرار از طریق پیشاب‌راه و خود پیشاب‌راه و برگشت غیر طبیعی ادرار از مثانه به کلیه((VUR دیده می شود .

مدت زمان انجام VCUG به مدت بیست تا سی دقیقه بوده که پیشاب راه و مثانه در مانیتور دیده می شود بعد از اینکه مثانه پر می شود بیمار دفع ادرار می کند که در این مدت هزمان عکس ها از این نواحی گرفته می شود و سوند از بیمار جدا می شود .

بعد از اتمام این آزمایش ممکن  است فرد احساس سوزش ادرار داشته باشد که بهتر است برای جلوگیری از این عارضه مصرف مایعات را بیشتر کنید .سوزش ادرار نباید طولانی مدت باشد و بعد از گذشت یک روز برطرف خواهد شد.

 

 

یا عکس رنگی کلیه(IVP)

روشی برای تصویربرداری از کلیه ها ، حالب ها و مثانه است که در آن از مواد حاجب حاوی ید استفاده می شود.هنگامیکه ماده حاجب حاوی ید به یک ورید تزریق شود ؛ این موارد از طریق جریان خون از کلیه ها عبور کرده و جمع آوری می شوند و سبب روشن تر دیده شدن مجاری ادراری از کلیه ها تا مثانه می شوند .تصاویر ایجاد شده بوسیله اشعه X به رادیولوژیست کمک می کند تا آناتومی و عملکرد کلیه ها  حالب و مثانه را بخوبی بررسی نماید

کاربردهای این روش تصویربرداری چیست ؟
رادیوگرافی به روش (IVP) به رادیولوژیست کمک می کند تا اختلالات و ناهنجاری های سیتم ادراری را بررسی کند از جمله بررسی چگونهگی و سرعت و نحوه دفع و انتقال مایعات را در بدن بیمار نشان می دهد.این روش برای کمک به تشخیص علائمی نظیر رویت خود در ادرار یا درد در پهلوها (کلیه ها) بکار می رود

این روش همچنین به رادیولوژیست کمک می کند تا مشکلات شایع مجاری ادراری را تشخیص دهد نظیر:
– سنگ کلیه
– بزرگی پروستات
– تومورها یا توده های کلیه ، حالب ها و مثانه
– تاثیرات جراحی بر سیتم ادراری
– مشکلات مادرزادی سیستم ادراری

آمادگی های این آزمون چیست ؟
پزشک یا کارشناس رادیولوژی دستورات و جزئیات لازم را برای کسب آمادگی انجام این آزمون به شما خواهد داد
مراکز مختلف ممکن است دستورالعمل های متفاوتی را برای آمادگی بهتر بیمار بکار ببرند ولی اغلب این دستورالعمل ها شامل رعایت رژیم غذایی سبک (اغلب ناشتا بودن) چندین ساعت قبل از انجام آزمون است
حتی ممکن است از بیمار خواسته شود تا از داروهای مسهل (laxative) قبل از انجام آزمون استفاده کند
این کار سبب پاک شده روده ها از مواد زائد شده و سبب افزایش کیفیت تصاویر خواهند شد
بیماران باید پزشک خود را از مصرف هرگونه دارو توسط خود مطلع کنند ، چنانچه سابقه حساسیت به دارو مواد یا خوراکی های حاوی ید دارید حتما پزشک و کارشناس را مطلع کنید

اما بطور کلی آمادگی که در مرکز تصویربرداری همواره به آن تاکید میشود بشرح ذیل می باشد
ساعت ۴ بعدظهر (۲ ساعت بعد از نهار) روز قبل از رادیوگرافی یک شیشه روغن کرچک ۶۰ میلی لیتری میل شود
چهار عدد قرص بیزاکودیل را به فاصله هر ۵ دقیقه ۱ عدد بخورید
ساعت ۷ شب شام سبک ( سوپ صاف شده یا مقدار کمی سینه مرغ آب پز ) میل شود
تا ساعت ۱۲ شب ، حتما ۸ لیوان آب و مایعات (بجز نوشابه گازدار و شیر) مصرف شود
از مصرف میوه، سبزیجات و حبوبات خودداری کنید
صبح روز رادیوگرافی حتما ناشتا باشید و از مصرف هرگونه مایعات بپرهیزید

  • 0
  • 122
  • 49
  • 29,801

آدرس: فلکه اول تهرانپارس، ابتدای خیابان امیری طائمه (گلبرگ) ، پلاک 3 واحد 2 ،طبقه اول – رادیولوژی و سونوگرافی گلبرگ

تلفن : 77712117 – 77737293

تمامی حقوق این سایت متعلق به کلینیک رادیولوژی و سونوگرافی گلبرگ می باشد.

پیاده سازی و اجرا:  شرکت طب و رایانه